Forum Historia Oleśnicy Historia Oleśnicy
Forum pasjonatów historii Oleśnicy

AlbumAlbum  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Być może Forum zmieni lokalizację i adres!!!

Spotkanie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Historia Oleśnicy Strona Główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
paulus76
Dyrektor Forum

PostWysłany: Nie Sty 13, 2008 1:43 am    Temat postu: Spotkanie
Odpowiedz z cytatem

Nie wiedziałem do jakiego podforum to wrzucić, więc napiszę to tutaj.

Czy szanowni Forumowicze mieli by ochotę spotkać się nie tylko w wirtualnym, ale i w realnym świecie? Porozmawiać twarzą w twarz, wymienić się wiadomościami i materiałami?
Jeśli tak, to umówmy termin i miejsce, które będą nam wszystkim odpowiadały, a może te spotkania przerodzą się w coś (w miarę) regularnego?

Czekam na Wasze opinie.

kudlaty

PostWysłany: Pon Sty 14, 2008 3:59 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wiesz że ja jestem za! czekam na termin Very Happy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
marekn
Dyrektor Forum

Pochwał: 1

PostWysłany: Pią Lut 08, 2008 2:52 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Myślałem o spotkaniach w ramach Stowarzyszenia, które miało być zawiązane. Ale sprawa rozbija się o rejestrację sądową. Nie ma kto nad tym usiąść. Ci co mieli to zrobić wycofali się. Pozostają nieformalne spotkania. Dzisiaj widziałem się z właścicielem schronu przy ZNTK, obiecuje, że jak się ociepli - zaprosi nas do zwiedzenia. Uważam że warto się spotykać. Może niekiedy przy jakiejś pracy np. odkopanie płyt nagrobnych, zrobienie zdjęć i zakopanie. Może oczyszczenie piwnic pod "Pałacem Wdów" itp. Należałoby stworzyć jakaś grupę nacisku np. na powstanie muzeum. Może pomyśleć o tym, aby ktoś z młodych członków forum startował w wyborach do RM i tam "gardłował" za muzeum, otwarciem zabytków dla turystów,ochroną zabytków, wydawaniem materiałów promocyjnych itp. Poprzez nasze strony www moglibyśmy robić reklamę kandydatowi. Może z czasem zająłby miejsce burmistrza !!!

Należałoby pomyśleć o odczytach z udziałem znajomych historyków, zbieraczy, hobbystów itd. Może zbieracze różności zaczną się chwalić zbiorami, pisząc do miejscowej prasy - "Oleśniczanin", jest przychylny takim inicjatywom. O naszym forum powinno być głośniej. Ale nie powinniśmy się z nikim wiązać, nie być uzależnionym od burmistrza, MOKiS-u, itp.
Powrót do góry
lc77

PostWysłany: Czw Mar 20, 2008 11:31 am    Temat postu: Spotkanie
Odpowiedz z cytatem

Jestem otwarty i gotowy na spotkanie. Może uda nam się poznać i coś stworzyć. Dajcie znać na 3011930 gg
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Historia Oleśnicy Strona Główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach