Forum Historia Oleśnicy Historia Oleśnicy
Forum pasjonatów historii Oleśnicy

AlbumAlbum  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Być może Forum zmieni lokalizację i adres!!!

Prośba

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Historia Oleśnicy Strona Główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Mateusz

PostWysłany: Nie Lut 17, 2008 10:54 pm    Temat postu: Prośba
Odpowiedz z cytatem

Wiem, że to może nie jest związane z tym forum, ale proszę o pomoc, chodźby najmniejszą. Mam napisać pracę "Poseł w wybranym okresie historycznym i wspólcześnie" , jaki okres móglbym wybrać (myślałem o okresie II wojny światowej)? a jeśli ktoś powie już jaki okres, to prosiłbym o podanie jakiś tytułów książek , stron internetowych, w ktorych móglbym znaleźć jakieś INFO.

Z góry dzięki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
borysz

PostWysłany: Pon Lut 18, 2008 11:13 am    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hej! Otóż Mateuszu musisz wiedzieć,że w drugą wojnę światiwą zaangażowana była większość państw świata, a podczas wojny władzę przejmują różne rządy autorytarne,najczęściej zawieszając działanie parlamentów. Stąd wybór tego okresu dla porównań nie jest chyba najszczęśliwszy. Lepiej oprzeć się na przedwojennej Polsce, źrodła książkowe będą chyba bardziej dostępne.Książek szukaj w bibliotekach,natomiast co do Internetu - nieocenionym,pierwszym źródłem będzie <Google> i hasło <Parlamentaryzm>.
Powrót do góry
kudlaty

PostWysłany: Sro Lut 20, 2008 8:14 pm    Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tak jak pisze kolega borysz porównanie II i III RP będzie najprostsze ze względu na dostępność i mnogość źródeł. Ale oczywiście ciekawsze byłoby porównanie współczesnych p osłów ( Twisted Evil ) z ich odpowiednikami w PRL lub w okresie Rzplitej Obojga Narodów.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Historia Oleśnicy Strona Główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach